1 - 3

Woubrugge 1

4e klasse A

13 april 2019 14:30

Woubrugge heeft de uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys met 1-3 gewonnen. Op papier beloofde het bezoek aan Hazerswoude een hele lastige te worden. Gelukkig werd de wedstrijd niet op papier, maar op een uitstekende grasmat gespeeld en werden de drie punten meegenomen naar Woubrugge.

Vanaf minuut één wist de ploeg van trainers Koos Disseldorp en Barry Buntsma voetballend onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Zodoende werden voldoende kansen gecreëerd, maar het vizier stond niet altijd even scherp.

Gelukkig kreeg Woubrugge hulp uit onverwachte hoek. Bas Gorter schoot een vrije trap vanaf de zijkant hard voor en vond de voet van een speler van Hazerswoudse Boys. Via de verdediger verdween de bal in de goal: 0-1.

De groen-witte formatie (hoewel spelend in het blauw) voelde dat er meer te halen viel in deze eerste helft. De spelers vonden elkaar makkelijk en kwamen achterin nauwelijks in de problemen. Het goede spel werd beloond toen Gorter de bal na een afgeslagen corner voor slingerde en het hoofd (en misschien een klein beetje rug) van Chris Verhoef vond: 0-2.

Een goede eerste helft, maar Woubrugge moest waken voor verslapping in de tweede helft. Hazerswoudse Boys wilde de druk vanaf het begin van het tweede bedrijf opvoeren en kwam zo een paar keer gevaarlijk voor het doel van Michael Kneulman.

Woubrugge overleefde dit korte stormpje en kon zo weer iets meer aan aanvallen denken. De thuisploeg was genoodzaakt om achterin meer ruimte weg te geven, waardoor Woubrugge er af en toe gevaarlijk uit kon komen.

Het was echter wachten tot de 82e minuut totdat Woubrugge de wedstrijd definitief op slot gooide. Gino Rolfes zette goed door aan de rechterkant en bood Thomas Osthoff de ideale kans om de bal binnen te tikken: 0-3. Vlak voor tijd deed de thuisploeg nog wel iets terug, maar de overwinning kwam eigenlijk nooit in gevaar.

Door de overwinning staat Woubrugge iets zekerder op de zesde plek. Volgende week komen de studenten van Football Factory op bezoek. Ook die wedstrijd zal gewonnen moeten worden om nog een paar plekjes op te kunnen schuiven op de ranglijst.